کد خبر: 931529
تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۳۹۷ - ۲۳:۲۳
سازمان بورس و وزارت نفت ابزار‌های مالی برای فروش ریالی، ارزی و تهاتری نفت خام طراحی کنند
طرح ادعای صفر کردن صادرات نفت ایران در حالی از سوی امریکایی‌ها مورد تأکید است که بهای نفت در بازار جهانی در حال رشد است و به گفته مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران خلأ نفت ایران در بازار جهانی جبران‌نشدنی است و ششم آبان‌ماه عرضه نفت خام در بورس آغاز می‌شود.
طرح ادعای صفر کردن صادرات نفت ایران در حالی از سوی امریکایی‌ها مورد تأکید است که بهای نفت در بازار جهانی در حال رشد است و به گفته مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران خلأ نفت ایران در بازار جهانی جبران‌نشدنی است و ششم آبان‌ماه عرضه نفت خام در بورس آغاز می‌شود.

به گزارش «جوان»، همزمان با نزدیک‌شدن به موعد تحریم‌های ظالمانه امریکا و تلاش امریکایی‌ها برای صفر کردن صادرات نفت ایران که از سوی کارشناسان امری محال و نشدنی به شمار می‌رود، افکار عمومی در ایران و همچنین ذینفعان بازار جهانی نفت که این روز‌ها با رشد نرخ مواجه شده‌است، پیگیر سیاست‌های وزارت نفت ایران هستند تا ببیند برای مواجهه با تحریم‌های ظالمانه و ناعادلانه امریکا چه برنامه‌هایی را در دست اجرا دارد.

یکی از حساسیت‌های نفت در اقتصاد ایران آن است که بودجه دولت به صادرات نفت و فرآورده‌های نفتی وابستگی‌هایی دارد که به نظر می‌رسد عرضه این دارایی سرمایه‌ای در بورس انرژی می‌تواند تا حدودی از مشکلات بودجه‌ای دولت بکاهد، البته به اعتقاد کارشناسان بازار سرمایه، ابزار‌هایی در بورس انرژی قابل پیاده‌سازی است که می‌تواند به طرق مختلف برای دولت تأمین مالی ریالی و ارزی داشته باشد، در این میان به نظر می‌رسد وزارت نفت در عرضه نفت در بورس نفت جدی است که تداوم این روند به استقبال متقاضیان بستگی دارد.

به گفته علی کاردر، مدیرعامل شرکت ملی سیاست کلان وزارت نفت، عدم کاهش تولید و خلأ نفت ایران در بازار‌های جهانی جبران‌شدنی نیست، زیرا تولیدکنندگان بزرگ نفتی توان بیشتری برای تولید نفت ندارند.
 
روزانه ۳/۸ میلیون نفت تولید می‌کنیم
 
علی کاردر در گفت‌وگو با «ایسنا» با بیان اینکه سیاست کلان وزارت نفت، عدم کاهش تولید است، اظهار کرد: البته در هفته‌های اخیر به‌دلیل مسائل H. S. E. (ایمنی، بهداشت، محیط زیست) کمی از میزان تولید کاسته شد، اما از زمانی که ایران تولید نفتش را یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در اوپک افزایش داده، تولید خود را هرگز کاهش نداد و تنها برخی از نقاط از نظر ایمنی دچار اختلال شده بودند. البته قرار است این واحد‌ها تا ۱۵ آبان‌ماه از تعمیر بازگردند. در حال حاضر میزان تولید نفت ایران ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه است.
 
خلأ نفت ایران جبران‌نشدنی است
 
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران درباره اعمال تحریم‌های نفتی امریکا علیه ایران و وضعیت بازار جهانی نفت گفت: پیش‌بینی ما این است که دیگر تولیدکنندگان نفت نمی‌توانند خلأ نفت ایران را جبران کنند. امریکا در پارادوکسی قرار گرفته است که نمی‌تواند آن را حل کند. در حال حاضر عربستان از ذخایر استراتژیک خود برداشت می‌کند و همین برداشت از ذخایر استراتژیک، قیمت نفت را بالا می‌برد. درواقع این کشور‌ها از ذخایر استراتژیک خود برداشت می‌کنند که قیمت نفت افزایش نیابد، اما این موضوع برعکس عمل کرده و به بازار سیگنالی برای افزایش قیمت می‌دهد. او با تأکید بر این‌که امریکا می‌خواهد موقتاً بازار را تحت کنترل قرار دهد، گفت: با آغاز فصل سرما و بازگشت پالایشگاه‌ها به مدار پیش‌بینی می‌شود که مصرف و نیاز به نفت در بازار جهانی افزایش یابد. در حال حاضر عربستان فقط توانسته تولید خود را ۳۵۰ هزار بشکه افزایش دهد و روسیه هم بیش از این توان افزایش تولید ندارد. ما هم به‌طور کلی نگرانی خاصی درباره تحریم نداریم.
 
فرصت ۱۰ روزه به متقاضیان برای عرضه نفت خام در بورس
 
کاردر در ادامه با اشاره به عرضه نفت خام در بورس اظهار کرد: اطلاعیه عرضه نفت خام در بورس منتشر شده و این فرآیند از ششم آبان‌ماه آغاز خواهد شد. در این اطلاعیه شرایط رقابت مشخص شده و متقاضیان ۱۰ روز فرصت دارند خریداران خود را نهایی کنند. سراغ بانک‌ها و کشتی‌ها بروند و بررسی کنند که آیا می‌توانند وارد این بازی شوند یا خیر. وی با بیان اینکه میزان معامله نفت خام در بورس ۳۵ هزار بشکه است، تأکید کرد: اگر این تصمیم جواب داد، این کار را ادامه می‌دهیم و حتی عدد را پایین‌تر می‌آوریم. کاردر درباره خروج توتال از طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی و جایگزینی CNPC با توتال توضیح داد: این دو شرکت با یکدیگر جلسات فنی برگزار کردند و توتال اسناد فنی و مناقصات را به شرکت CNPC واگذار کرد. این شرکت چینی اعلام کرده‌است که باید اسناد را یک بار دیگر بررسی کند زیرا توتال اسناد را طبق تکنولوژی، ابزار و توانمندی خودش بررسی کرده بود.
وی ادامه داد: ما به شرکت CNPCI فرصت دادیم که اسناد و مدارک را بررسی کنند. البته فکر نمی‌کنم چیزی کم داشته باشند.
کاردر درباره میزان برداشت ایران از میدان گازی پارس جنوبی در مقایسه با برداشت قطر گفت: با نصب فاز دریایی سکوی ۱۴ و نصب سکوی دیگر که به‌زودی صورت می‌گیرد، تولید ایران از این میدان از قطر فاصله گرفت.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در پایان درباره هزینه تولید هر بشکه نفت در ایران هم اظهار کرد: متوسط هزینه تولید هر بشکه نفت ۴ دلار است. هزینه تولید نفت در ایران بسیار ارزان بوده و حتی این هزینه در عربستان از ایران بیش‌تر است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار