«انقلاب اسلامی در شیراز» در آیینه یک اثر نوانتشار
شیراز از جمله شهر‌های ایران است که مردم ولایتمدار آن از شروع نهضت اسلامی حضرت امام (ره) تا به ثمر رسیدن آن، به رهبری عالمان متعهد و مبارز دینی از جمله مرحوم آیت‌الله محلاتی و شهید آیت‌الله دستغیب به ایفای نقش پرداخته و در طول تاریخ، همواره در صف نخستین مبارزه علیه استبداد و استعمار در کنار روحانیت بوده‌اند که همراهی آن‌ها با عالم مبارز آیت‌الله علی‌اکبر فا‌ل‌اسیری در مواجهه با واقعه‌رژی یکی از این نمونه‌ها می‌باشد. در
سرشت و سرنوشت بنیانگذار گروه فرقان، در آیینه روایت‌ها و تحلیل‌ها
جریانات التقاطی آنگاه که از تفسیر و تأویل اسناد بالا دستی دین سخن به میان می‌آورند، چنته‌ای خالی دارند. تولیدات آنان اگرچه از ادبیات جذاب و به روز بهره می‌جوید، اما به لحاظ دستیابی به گوهر کتاب مقدس پوچ است. مصداق این امر اکبر گودرزی رهبر گروه فرقان است که بدون تحصیل علوم دینی، بر قرآن کریم ۲۰ جلد تفسیر نگاشته بود و بر مبنای همین ذهنیت‌های مندرج، به ترور و آدمکشی روی آورد!
نظر و گذری بر «خاطرات آیت‌الله عبدالله محمدی»
تارنمای ناشر در معرفی این کتاب، به نکات پی آمده اشاره کرده است: «انقلاب اسلامی ایران حاصلِ مجاهدت‌های فراوان مردم این سرزمین از اقشار و اقوام گوناگون است، اما در به ثمر رسیدن این انقلاب، روحانیت نقشی مثال‌زدنی ایفا کرده است، همان‌گونه که در تثبیت و بقای آن تلاش‌های بی‌نظیری مبذول می‌دارد.
«نقش زنان در دوره دفاع‌مقدس»  در آیینه یک اثر نو انتشار
از مهم‌ترین جلوه‌های حضور بانوان ایرانی در دفاع‌مقدس، نقش پشتیبانی و خدماتی آنان و فراهم آوردن تدارکات لازم برای رزمندگان در جبهه‌های جنگ بود. در آغازین روز‌های تهاجم دشمن بعثی، بیشتر این خدمات به صورت خودجوش و کمتر سازمان یافته در مراکزی نظیر مساجد، حسینیه‌ها، مدارس و ... با مشارکت فعال بانوان صورت می‌گرفت
روایتی از نکوداشت استاد قاسم تبریزی، روایتگر صادق تاریخ معاصر ایران
حسین شریعتمداری: «در عرصه شناخت تاریخ معاصر و رجال مؤثر در آن، آقای تبریزی یا نفر دوم ندارد یا اگر دارد، همتراز اوست و شانه به شانه یکدیگر هستند. ایشان بسیار ساده‌زیست است و همیشه برای رضای خدا کار می‌کند. هیچ وقت دستی را که به طرف ایشان دراز شده رد نکرده و بسیارند کسانی که بر اثر ممارست‌ها و دلشوره‌های الهی ایشان به جرگه تاریخ‌پژوهی آمده‌اند و هم اکنون منشأ خدمات بسیاری هستند...»
«نشر و سانسور کتب مذهبی از سوی ساواک» در گفت‌و‌شنود با قاسم تبریزی
ما کتابی با عنوان «یهود از دیدگاه قرآن» را چاپ کردیم. این کتاب را دکتر علی منتظمی ترجمه کرد که آن موقع دانشجو‌ی دانشگاه «عین‌الشمس مصر» بود. حدود یک سال و هشت ماه، صدور مجوز چاپ کتاب طول کشید! پس از آن گفتند: «باید قسمت‌هایی از آن را حذف کنیم» و ما حذف کردیم. کتاب که آماده چاپ شد، تماس گرفتند و گفتند: «اوضاع خاورمیانه به دلیل جنگ مصر در صحرای سینا ناجور است، کتاب را منتشر نکنید!»
نظر و گذری بر  «انقلاب اسلامی، جنبش معطوف به ارزش»
یکی از نحله‌های نظری که به مطالعه‌جنبش‌های اجتماعی پرداخته است، نظریه‌رفتار جمعی نام دارد و نظریه‌پردازان چندی که هر یک به ابعاد خاصی از آن تأکید داشته‌اند، سعی کرده اند رفتار جمعی را به طور عام و جنبش‌های اجتماعی و انقلابی را به طور خاص، با استفاده از این رهیافت نظری تبیین کنند
نظر و گذری بر «تاریخ شفاهی قیام ۱۷ شهریور ۱۳۵۷»
«انقلاب اسلامی ایران از نادرترین پدیده‌هایی بود که قطعیت تئوری‌های رایج انقلاب را متزلزل ساخت. گسترش فرهنگ سیاسی تشیع و ترویج اسلام سیاسی و حکومت اسلامی، زمینه حضور روحانیت و نیرو‌های مذهبی را بیش از گذشته فراهم ساخت. اگرچه گذر از اسلام سنتی به اسلام مدرن بدون تنش میسر نبود، لیکن توانست مذهب را به عنوان راهنمای مبارزه وارد میدان سیاست سازد
«چالش‌های تاریخی» در آیینه روایت و تحلیل صاحبنظران
عباس سلیمی نمین: «معتقدم بدون آزادسازی اسناد، اینکه بخواهیم مورخ و پژوهشگر وظیفه خود را به خوبی انجام دهد، انتظار بجایی نیست. متأسفانه امروز به دلیل بخل‌ورزی مراکز اسنادی و اینکه اسنادی را که ثروت ملت است متعلق به خود می‌پندارند، کار پژوهش بسیار سخت شده است. دشوارتر اینکه وقتی با برخی از مسئولان مواجه می‌شوم، درمی‌یابم کتاب نمی‌خوانند و این را با شجاعت هم مطرح می‌کنند!»
استاد دانشگاه علوم قرآنی آمل گفت: دریافت خمس، نخستین حرکت سیاسی اجتماعی امام جعفر صادق (ع) بود که یکی از تغییرات مهم آن زمان به شمار می‌رود. 
۱